UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Заради наркотиків: На Київщині затримали групу торговців людьми

Поліція Київщини викрила та затримала чотирьох торговців людьми, які упродовж року переправляли громадян України до Бразилії та Таїланду, де втягували їх у перевезення наркотиків

Заради наркотиків: На Київщині затримали…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу Головного управління Нацполіції області.

"Четверо молодиків, віком 20-25 років, підшукували та вербували жителів столичного регіону, надаючи неправдиву інформацію, пропонували "законну" та високооплачувану роботу за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники забезпечували переліт українців на інший материк, де їх невідомі особи втягували у злочинну діяльність.

"За попередньою домовленістю вони перевозили з Бразилії до Таїланду цінний ретельно запакований багаж – дорогоцінне каміння, твори мистецтва, документи та інше. Вже в аеропортах люди дізнавались, що насправді постачали особливо небезпечний наркотичний засіб – кокаїн, в особливо великих розмірах (від 5 до 7 кг за одну поїздку)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за кожного українця підприємливі "бізнесмени" отримували від 500 до 1000 доларів від невстановлених слідством осіб.

Внаслідок протизаконної діяльності підозрюваних постраждало 8 громадян України, віком 20-25 років. 5 з них були затримані правоохоронцями Бразилії та Таїланду і наразі перебувають у закордонних в'язницях.

Наразі зловмисникам оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme