UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сумського податківця спіймали на комерційному шкідництві

Прокуратура підозрює співробітника Державної фіскальної служби в перевищенні службових повноважень

Прокуратурою Сумської області старшому слідчому слідчого управління головного управління державної фіскальної служби повідомлено про підозру в умисному вчиненні працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень.

Встановлено, що підозрюваним 9 листопада 2016 року безпідставно внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ухилення від сплати податку службовими особами товариства з обмеженою відповідальністю. У подальшому, 12 листопада того ж року, в рамках зазначеного кримінального провадження, у порушення чинного законодавства, проведено обшук у м. Київ на митному посту "Столичний" та вилучено 9 контейнерів із тканинами, що надійшли на адресу вказаного товариства, а також документи щодо імпорту цих тканини.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, окрім того прокуратурою вже направлено до суду клопотання про відсторонення його від займаної посади. Дії старшого слідчого кваліфіковано ч. 3 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme