У Харкові перекладуть українською та надрукують щоденник Геббельса (ФОТО)

Харківське видавництво "Фоліо" планує надрукувати щоденник одного з лідера нацистської Німеччини Йозефа Геббельса українською мовою

Мемуари охоплюють останні роки життя ідеолога нацизму - 1944-1945-й, передає Depo.Харків з посиланням на "KHARKIV Today".

"Головний ідеолог нацизму, всемогутній міністр пропаганди довгі роки вів щоденникові записи. До початку 1945 їх налічувалося близько 15 000 сторінок. Сьогодні вони зараховуються до числа таких документів, без знання і осмислення яких, неможливо створити скільки-небудь повне уявлення про німецький націонал-соціалізм. Щоденники 1944-45-х років - найцінніша частина записів Геббельса", - сказано в анотації до видання.

"Вважаю, що ця книга потрібна українському суспільству. Всі секрети сучасної російської пропаганди мають коріння тут. Ще книга не вийшла, а я вже отримав кілька жорстких листів з цього приводу", - заявив директор видавництва.

Ідею розкритикували в соціальних мережах. На думку багатьох українських читачів, спогадам пропагандиста нацизму не місце на книжкових полицях.

"Йозефа Геббельса потрібно досліджувати і видавати, як і Льва Толстого, і Мао, і інших тоталітарних ідеологів. Але не ці мемуари, і в будь-якому випадку - з серйозним науковим апаратом, який пояснив би епоху, витоки і наслідки викладених думок", - заявив автор і радіоведучий Костянтин Дорошенко.

Видавець Олександр Красовицький у свою чергу заявив, що не має наміру відмовлятися від випуску мемуарів в світ, однак прислухався до конструктивної критики.

"Критика в основному була пов'язана з тим, що книга вийде без коментарів. Але коментарі будуть. Я не хочу до виходу книги розголошувати, хто їх написав. Скажу тільки, що це - відомий історик", - пообіцяв Красовицький.

У Харкові перекладуть українською та надрукують щоденник Геббельса (ФОТО)  - фото 1

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme