Садовий не просив мерів Львівщини приймати сміття, – Синютка

Меру Львова дали сім днів, щоб звільнити місто від сміття

Львівська міська рада офіційно не зверталась до органів місцевого самоврядування Львівської області із проханням прийняти сміття із міста на свої полігони. Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, пише Depo.Львів.

"Сьогодні цей факт було з’ясовано", - сказав Синютка.

Голова ОДА додав, що протягом семи днів на пять полігонів у Львівській області буде вивезено усе сміття, яке накопичилось у місті, а далі уже міська рада повинна самостійно виконувати свої обовязки – вивозити сміття зі Львова.

"Господарські структури міста Львова повинні приступити до виконання своїх безпосередніх обов’язків і забезпечити щоденний ритмічний вивіз сміття з міста Львова", - сказав Синютка.

Як розповів в.о. директора департаменту  розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства ОДА Назарій Романчук, на сьогодні із 11-ти великих сміттєвих полігонів в області, щонайменше, п’ять готові приймати сміття зі Львова. Зокрема, це Борислав, Дрогобич, Самбір, Червоноград, Миколаїв. За його словами, повний перелік контактів вже надісланий у профільне управління міської ради Львова.

Згідно із рішенням обласної комісії з питань ТЕБ і НС, відповідні угоди про вивезення ТПВ зі Львова на ці полігони мають бути підписані вже завтра.

"Ми встановили міській владі граничний термін у сім днів. За цей період вона повинна забезпечити вивезення усього сміття зі Львова на сміттєзвалища в області, з якими будуть укладені відповідні угоди", - наголосив голова ОДА.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme