Російська дивізія на кордоні з Україною може використовуватись на Донбасі, - Міноборони

У Міністерстві оборони України припускають, що російська мотострілецька дивізія, яка формується в Ростовській області буде залучатися до діяльності окупантів на Донбасі

Як передає Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, чисельність цієї дивізії складає понад 10,5 тисяч військових.

Повідомляється, що речник нагадав, що у вівторок були оприлюднені перші результати роботи мультинаціональної інспекційної групи, яка інспектувала територію Росії біля кордону з Україною.

"Поблизу українського кордону активно формується 150 мотострілецька дивізія збройних сил РФ, яка, за оцінками експертів, буде налічувати понад 10,5 тисяч вояків. Інспектори виявили в районі Новочеркаська великі артилерійські підрозділи російської армії", - сказав він.

Він також зазначив, що українська сторона не виключає, що особовий склад та озброєння 150 дивізії може використовуватись для сприяння діяльності російсько-окупаційних військ на територіях України.

Крім того Мотузяник розповів, що російська сторона чинила тиск і встановлювала обмеження для інспекторів під час перевірки.

"На етапі обговорення плану проведення інспекції, Росія оголосила, що обмежить зону для вертолітного обльоту на глибину 25 км уздовж кордону з Україною над військовими аеродромами і полігонами", - йдеться у повідомленні.

Він зазначив, що згодом польоти взагалі були скасовані, нібито через погану погоду, тому інспекція проводилася тільки на автомобільному транспорті.

"Таким чином, Росія продемонструвала, що їй є що приховувати: а саме форсовану мілітаризацію прикордонних з Україною регіонів і активне сприяння, озброєння і керівництво НВФ на Донбасі", - повідомив Мотузяник.

Як повідомлялося раніше, у період з 16 по 19 січня 2017 року в рамках Віденського документу 2011 про заходи зміцнення довіри і безпеки українська інспекційна група, до складу якої увійшли представники Данії та Канади, провела інспекцію у Ростовській області на Росії.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme