На Харківщині водій заплатить 300 тис. грн за вбивство мотоцикліста

Водій авто після ДТП поїхав з місця аварії

Як передає Depo.Харків, вирок водієві 19 січня ухвалив Лозівський міськрайонний суд Харківської області. Чоловік раніше вже був тричі судимий.

Суд встановив, що близько 20:00 20 вересня 2015 року чоловік виїжджав з заправки на вулиці Р. Люксембург у місті Лозова Харківської області. При цьому він порушив правила дорожнього руху, не надав перевагу у русі мотоциклу "ІЖ Юпітер 5" та зіткнувся з ним.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла від отриманих травм помер, пасажир отримав багаточисельні травми.

При цьому після аварії водій авто поїхав з місця ДТП.

Під час допиту чоловік заявив, що не тікав, а направився до найближчої заправки, щоб звідти викликати допомогу. Дружина загиблого мотоцикліста на суді вимагала від обвинуваченого відшкодувати їй 900 тис. грн моральної шкоди.

Одна з допитаних свідків розповіла, що підсудний після ДТП казав начебто не помітив мотоцикліста через те, що останній не ввімкнув світло.

Суд визнав водія авто винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 135, ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді трьох років та трьох місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Також чоловік повинен виплатити дружині загиблого 300 тис. грн.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme