Як відлюдники "хікікоморі" стали величезною проблемою Японії

Влада Японії занепокоєна долею "хікікоморі" – добровільний пустельників, які замикаються в будинку і живуть за рахунок батьків

Як зазначає Depo.ua, пост про японських відлюдників у Facebook опублікував Віталій Головнін.

Досі такі люди, бояться будь-яких контактів з суспільством, як правило, асоціювалися з молоддю. Класичний образ "хікікоморі" - це дивний хлопець шкільного або університетського віку, який наглухо закривається в своїй кімнаті, а від батьків вимагає ставити йому тацю з обідом перед дверима.

Як відлюдники "хікікоморі" стали величезною проблемою Японії - фото 1

Однак звичні уявлення про вік диваків-самітників спростовують дані опитування, проведеного загальнонаціональною радою сімей "хікікоморі". Виявилося, що соціальні служби органів місцевого самоврядування найбільше справ мають з запитами про долю пустельників у віці з 40 до 50 років. Йдеться здебільшого про прохання їхніх родичів надати психологічну підтримку, хоч якось допомогти в суспільній інтеграції, влаштувати роботу. До речі, серед "хікікоморі" друга найпоширеніша категорія – з 30 до 40 років, третя – ті, кому за 50.  

Через десять років ці люди стануть ще більшою проблемою, адже батьки старішають і помирають, а потурбуватися про відлюдників нікому.

За підрахунками соціологів, серед японців  "хікікоморі" стали 700 тисяч людей. І ще десь півтора мільйона громадян Японії ведуть спосіб життя, досить близький до фірмового стилю "хікікоморі".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme