Українську комісію на Росії не пустили до місць розташування артилерії

Міністерство оборони заявляє про недопуск української інспекції на місця дислокації артилерійських систем у військових частинах Ростовської області (Росія).

Як повідомляють Українські новини, про це на брифінгу повідомив керівник багатонаціональної інспекційної групи України, яка проводила цю інспекцію Олексій Вершигора, передає Depo.Донбас.

"Інспекційною групою виявлено та візуально підтверджено значне скупчення артилерійських систем різних типів у районі Новочеркаська... Доступ інспекційної групи на даний об'єкт був заборонений. Фотографування зазначеної артилерії також було заборонене", - сказав він.

Вершигора зазначив, що не виключає використання цієї артилерії для комплектування частин 150 мотострілецької дивізії, а також проросійських терористичних угруповань на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Крім того, він підкреслив, що до складу інспекційної комісії також входили представники Канади та Данії.

Вершигора також повідомив, що наразі сформовано штаб 150 мотострілецької дивізії у населеному пункті Персіанівський в Ростовській області (50 км від державного кордону з Україною).

За його словами ведеться активне переміщення бойової техніки для зосередження в прикордонних з Україною районах Ростовської області. Крім того, на 90% добудоване військове містечко для тривалої дислокації цієї дивізії.

Вершигора зазначив, що ніяких санкцій за порушення Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки Росією не передбачено.

Як повідомлялося раніше Росія дала згоду на проведення Україною інспекції військових частин в одному з районів Ростовської області. Площа району, на території якого запланована перевірка, становить близько 16 тис. кв. км.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme