У Хмельницькому підприємець незаконно орендував підвал школи

Апеляційний суд визнав недійсним договір оренди, згідно з яким ФОП займав приміщення вартість чвесть мільйона

У Хмельницькому підприємець незаконно ор…

Рівненський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Хмельницької місцевої прокуратури щодо визнання недійсним попереднього договору оренди майна, а також повернення нежитлового приміщення Хмельницькій середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 18, передає Depo.Хмельницький.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, мова йде про підвальне приміщення площею 72 квадратних метри, яке за рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради у квітні 2016 року передано в оренду фізичній особі-підприємцю.

Суд встановив, що зазначений договір оренди є незаконним, оскільки, вказане приміщення передане в оренду з метою здійснення підприємницької діяльності, а саме надання фото послуг.

Проте, чинним законодавством визначено обов’язкове використання об’єктів освіти і науки, що фінансуються з бюджету, за цільовим призначенням, тобто таке використання має бути пов’язане з навчально-виховним процесом.

Як наслідок, комерційний суб’єкт незаконно отримав у користування приміщення, вартість якого складає більше, ніж чверть мільйона гривень.

Рішенням суду договір оренди розірвано.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme