У Харкові виявився непідсудним чиновник, який виписав грошей дружині, донці, тещі й тестю

У Харкові прокурор не зміг оскаржити рішення суду про відмову притягнути до відповідальності посадовця за вчинення корупційної дії

Як передає Depo.Харків, про це йдеться у постановах Київського районного суду Харкова від 21 грудня 2016 року та 17 січня 2017 року.

Протокол за ч.1 та ч. 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів) був складений стосовно колишнього директора Комунального закладу охорони здоров'я "Харківський обласний клінічний онкологічний центр".

Згідно судових документів, у онкоцентрі були працевлаштовані дружина директор-рентгенолог, донька - лікар-онколог, тесть - головний інженер та теща - інженер-радіолог. Рішення про призначення цих людей на посади ухвалював особисто директор закладу. При цьому директор 21 грудня 2015 року видав своїм родичам матеріалі премії – 2,5 тис. грн, 500 грн та 200 грн. Цим він порушив вимоги ч.1 ст.28 Закону України "Про запобігання корупції".

У судовому засіданні посадовець винним себе не визнав, просив закрити справу в зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

У свою чергу суд зазначив, що близькі родичі директора не були в його безпосередньому підпорядкуванні. Також директор повідомляв Департамент охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації про те, що в лікувальному закладі працюють його близькі родичі. Суд додав, що премія була виплачена багатьом працівникам, а не тільки родичам директора.

Таким чином, суд постановив закрити справу відносно колишнього директора Комунального закладу охорони здоров'я "Харківський обласний клінічний онкологічний центр" у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Представник прокуратури в Апеляційному суді Харківської області 21 грудня 2016 року оскаржив рішення Київського районного суду Харкова.

Однак у постанові Апеляційного суду Харківської області від 17 січня 2017 року зазначається, що "постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня винесення постанови".

"Таким чином, подання апеляційної скарги прокурором не передбачено законом. З огляду на відсутність у прокурора Харківської місцевої прокуратури № 2 повноважень для апеляційного оскарження постанови суду, подана ним апеляційна скарга розгляду не підлягає та має бути повернута", - йдеться в рішенні.

Апеляційний суд повернув скаргу прокурору без розгляду.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme