Скільки коштували Росії "ватні заворушення" на Запоріжжі (КОШТОРИС)

Стало відомо, скільки грошей просили запорізькі сепаратисти на організацію "руской вєсни" в регіоні

Скільки коштували Росії "ватні заворушен…

Кошторис з перехопленої переписки Кирила Фролова, аналітика з Інституту країн СНД, що працював на радників президента РФ Сергія Глазьєва і Владислава Суркова, оприлюднив вчора, 23 січня, InformNapalm.

Серед агентів, які мали підбурювати сепаратистські настрої на Запоріжжі, в переписці Фролова фігурують Володимир Рогов, керівник організації "Слов’янська гвардія", що подарував безсмертний мем про снігурів, яких радять вбивати запорізьким школярам, та Андрій Плигунов, голова "Руского єдінства". Саме останній і підготував план для Запоріжжя і кошторис до нього (в кошторисі не вказана валюта, але з огляду на інші документи, це долари США).

Кошторисом, зокрема, передбачена організація штабів у містах Запорізької області, випуск газет, придбання сотень тисяч георгіївських стрічок та стрічок з триколором (кошторис). 

План-мінімум включав до себе: забезпечення російської присутності в регіоні, активну робота в інформаційному полі і з масами, пропаганду всіма доступними засобами ідей: навіки разом, ТС, Євразійський союз, регіоналізм, федералізм, парламентська республіка, російська мова, в перспективі - ОДКБ, вільна Новоросія, вільна Малоросія, Підкарпатська Русь тощо, роботу з експертним середовищем в зазначеному напрямку. "Деморалізація противника і наснага потенційних соратників. Це архіважливо. Вкидання і вірна інтерпретація інформації, що надходить. Іноді - потрібних тут і зараз фейків. Потім все одно ніхто нічого не згадає. Правильна дезорієнтація в обстановці. Збочення смислів тактично іноді не тільки не шкідливі, але і необхідні", - наставляв прибічників Фролов.

З оприлюднених документів незрозуміло, чи отримали запорізькі сепаратисти суму, яку просили. Однак, очевидно, що це лише епізод роботи радників президента РФ на Запоріжжі.

В оприлюдненій переписці Фролова також є згадки про ректора Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимира Пашкова та народного депутата України, президента "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Їх Фролов пропонував запросити на Собор слов’янських народів, що відбувався в розпал Майдану, в січні 2013 року (список запрошених). 

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme