Прокуратура розкрила суть "глухівської" справи

Правоохоронці розслідують факти розтрати грошових коштів посадовими особами Глухівської РДА

Встановлено, що службовими особами комунального підприємства ГМР привласнено грошові коштів, зокрема укладено договір з ФОП на виготовлення дитячого майданчика та, відповідно перераховано 16 тис. грн за виконані роботи. Однак, на даний час роботи не виконані, а виконавець робіт указав на лісоматеріали, як на дитячий майданчик (фото), повідомляє Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Окрім того, слідчим управлінням ГУНП в Сумській області розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 364 КК України. Встановлено, що за вказівкою директора комунального підприємства "Глухівський тепловий район" здійснено безпідставне перерахування коштів підприємства на рахунок ТОВ "Енергоаудит-К" в сумі 15 тис. грн в рахунок оплати за нібито виготовлення робочого проекту котельні. У подальшому, зазначені кошти директором ТОВ "Енергоаудит-К" знято готівкою із розрахункового рахунку.

З метою приховування слідів правопорушення щодо привласнення коштів комунального підприємства здійснено підроблення договору та актів прийому виконаних робіт до договору, а саме завищення первісної вартості укладеного договору з 132 тис. грн на 147 тис. грн.

"Це лише незначна частина тих доказів, якими володіє слідство. На теперішній час значна їх частина має гриф секретності відповідно до ЗУ "Про державну таємницю", а тому їх розголошення наразі не можливо", – зазначив під час брифінгу процесуальний керівник у вказаних кримінальних провадженнях Андрій Шапошник.

Водночас він повідомив, що 20 січня 2017 року проведено ряд санкціонованих обшуків, під час яких вилучено документи та предмети, які мають значення для встановлення істини під час досудового розслідування.

Прокуратурою вже направлено до суду клопотання про визнання речовим доказом та накладення арешту на вилучений під час обшуку комп’ютер, який не був зазначений в ухвалі суду. На даний час клопотання ще не розглянуто.

Нагадаємо, правоохоронці розслідується кримінальне провадження за фактом розтрати грошових коштів посадовими особами управління житлово – комунального господарства Глухівської міської ради (далі ГМР), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Сумської області.

В рамках провадження було проведено обшук, який дуже обурив міського голову Глухова Мішеля Терещенка.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme