На Сумщині "самоліквідувалися" більше 5 000 ФОПів

У грудні - січні відзначається масове зняття з обліку осіб, які займаються підприємницькою діяльністю

У Сумській області зареєстровано 36,8 тис. приватних підприємців, з них 24 тис. осіб є платниками єдиного податку. За спостереженнями сумських фахівців Головного управління ГФС, у грудні – січні відзначається масове зняття з обліку осіб, які займаються підприємницькою діяльністю, повідомляє Depo.Суми.

"Чутки про ліквідацію малого і середнього бізнесу носять популістський характер. Група, яка знялася в обліку, ніякого соціального та економічного навантаження фактично не несе. Налякані підвищенням рівня мінімальної заробітної плати в Україні, у грудні про припинення підприємницької діяльності заявили 3 642 сумчанина, у січні - ще 1492. З тих, що знялися з обліку 100 осіб під час активної діяльності використовували працю найманих робітників, а 85% не були економічно активними. Ми розглядаємо цю групу як елемент тіньового бізнесу, а тому проведемо більш ретельну перевірку", - цитує в.о. керівника податкової області Олексія Мазуренка 0542.

У той же час кількість жителів області, які стали на облік в центр зайнятості, збільшилася в порівнянні з груднем 2017 року, на 6 000 осіб.

Скільки з 17 000, які звернулися до спеціалістів обласного центру зайнятості приватних підприємців – представники департаменту соцзахисту обіцяють порахувати до кінця тижня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme