На Донеччині судили харківського АТОшника, який "запізнився" з відпустки

Військовий вчасно не повернувся з відпустки, за що був покараний судом

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 18 січня ухвалив Артемівський міськрайонний суд Донецької області. Засуджений – харків’янин, який був призваний на службу до Збройних Сил України за мобілізацією Московським райвійськкоматом Харкова.

Суд встановив, що чоловіка призвали до ЗСУ 15 червня 2015 року, його направили до військової частини В2731, що дислокується у місті Артемівськ Донецької області. 17 липня 2015 року мобілізованого направили для виконання бойових завдань в зону проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

1 серпня 2015 року його призначили на посаду стрільця-санітара.

У жовтні 2015 року чоловікові надали першу частину відпустки, на підставі чого 6 жовтня він вибув з військової частини та направився до м. Ніжин Чернігівської області.

13 жовтня 2015 року він повинен був повернутися, однак вчасно не з’явився. Прибув він лише 30 листопада.

Пом’якшуючою обставиною при ухваленні рішення суд назвав щире каяття у скоєнні злочину та той факт, що чоловік й досі бере участь в АТО.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік та шість місяців.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme