UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Депутати у Чернівцях перейменували "Жовтневий" у парк Реформації

Член наглядової ради парку "Жовтневий" Оксана Зубжицька зауважила, що вже давно іде мова про перейменування парку

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Чернівецький промінь", на сесії міської ради після тривалих сперечань депутати підтримали пропозицію Миколи Гунька і перейменували парк "Жовтневий". Відтепер він матиме назву парк Реформації.

Як пояснив автор петиції Микола Гунько, у багатьох містах України слово "жовтневий" - декомунізовано.

"Ця назва залишається лише у окупованих містах. Що ж до самого значення слова, то "реформація" - повернення до належного стану. Цьогоріч відзначатимуть 500-річчя реформації у Європі, коли у Німеччині, Швейцарії та скандинавських країнах почався рух за відродження, зараз ці країни економічно розвинені. Назвою ми покажемо, що підтримуємо прагнення до свободи і ми проситимемо допомоги у Європи", - зауважив Гунько.

Член наглядової ради парку "Жовтневий" Оксана Зубжицька зауважила, що вже давно іде мова про перейменування парку.

"Такі рішення потрібно приймати зважено, розглянувши усі можливі варіанти. Наглядова рада категорично проти перейменування парку саме у парк Реформації", - наголосила вона.

Зрештою, депутати міської ради зазначили, що слово "жовтневий" асоціюється з комуністичним духом та пережитком, який давно час залишити в минулому. Тож народні обранці висловилися за підтримку перейменувати парк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme