Податківці Сумщини принесли до бюджету понад 134 млн грн

Підбито підсумки діяльності оперативно-слідчих підрозділів ГУ ДФС у Сумській області в 2016 році

Податківці Сумщини принесли до бюджету п…

Оперативно-слідчі підрозділи ГУ  ДФС у Сумській області  в 2016 році вилучили з незаконного обігу підакцизної продукції на суму понад 22,3 млн. гривень. Для досягнення повної детінізації алкогольного ринку  протягом минулого року вживалися комплексні заходи щодо перекриття незаконних каналів постачання спирту, припинення незаконного обігу лікеро-горілчаних та тютюнових виробів, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу ГУ ДФС у Сумській області.

Зокрема,  було припинено незаконну торгівлю понад 12 тисячами літрів лікеро-горілчаних виробів на суму 1,7 млн. грн,  що реалізовувалися із порушенням чинного законодавства,  та більш ніж 75 тисячами літрів спирту вартістю 9,9 млн грн, що мав бути використаний для контрафактного виробництва алкогольних напоїв.

Також вилучено понад 38 тисяч пачок тютюнових виробів та близько 500 тонн пально-мастильних матеріалів.

За результатами відпрацювання ризикових експортно-імпортних операцій, а саме: коригування митної вартості товарів за наслідками перевірок, конфіскації товарів, накладення адміністративних стягнень у вигляді штрафів тощо, до бюджету в минулому році додатково залучено 8,6 млн гривень.

Спільно із співробітниками Сумської митниці ДФС встановлено 42 факти заниження митної вартості товарів, за результатами коригування якої збільшено митних платежів на 7 млн гривень.

З незаконного обігу вилучено товарів на суму 99,2 млн. гривень. У закінчених кримінальних провадженнях забезпечено відшкодування збитків у розмірі 7,5 млн гривень.

Податковою міліцією Сумщини  в минулому році ліквідовано конвертаційний центр, що діяв протягом 2015-2016 років на території Сумської області. Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 60 млн. гривень. За ухилення  від сплати податків в особливо великих розмірах стосовно службових осіб підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, розпочато кримінальне провадження.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme