На Харківщині військовий вистрілив у детонатор, постраждав солдат

Постраждалий солдат вимагав стягнути з засудженого 1 млн грн моральної компенсації

Як передає Depo.Харків, вирок чоловікові 10 січня ухвалив Великобурлуцький районний суд. Засуджений - військовозобов'язаний, учасник АТО.

Суд встановив, що 31 серпня 2015 року чоловіка було призначено на посаду заступника командира зенітної ракетної батареї з озброєння зенітного ракетно-артилерійського дивізіону. 3 вересня військовий був зарахований до списків особового складу військової частини В6250.

Близько 15:30 8 вересня засуджений з метою перевірки наявності вогнепальної зброї та звірки номерів взяв у солдата ввірений йому автомат "АКС-74" та, порушуючи правила поводження зі зброєю, не від’єднав від автомата магазин з бойовими патронами та почав звіряти номер.

Після цього, опускаючи автомат, військовий випадково зробив постріл, куля влучила у магазин з ВОГ 17М, що призвело до детонації розривного заряду гранати. У результаті солдат, який знаходився поруч, отримав тілесні ушкодження у вигляді множинних осколкових поранень обличчя, голови, шиї, лівої руки та колінного суглобу, осколковий відкритий перелом нижньої щелепи.

На суді потерпілий наполягав, щоб обвинуваченого покарали за спричинення йому тілесних ушкоджень. Крім того, він та його представник просили стягнути з обвинуваченого 216 грн матеріальної шкоди та 1 млн грн моральної шкоди.

Суд визнав старшого лейтенанта винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.414 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном на два роки.

Крім того, він повинен відшкодувати військовому шпиталю понад 41 тис. грн за лікування потерпілого та виплатити безпосередньо солдату 54,2 тис. грн матеріальної та моральної шкоди.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme