На Харківщині 16 дітей потрапили до лікарень через алкоголь (ВІДЕО)

За першу декаду січня до медичних закладів міста та області було доставлено 16 дітей з діагнозом алкогольне сп’яніння або отруєння

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Харківській області, троє з госпіталізованих не досягли 14 років.

Днями під час проведення чергового рейду в одному із спеціалізованих магазинів із продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів на вулиці Пушкінській правоохоронці зафіксували продаж 15-річному підлітку пляшки шампанського.

"Продавець алкогольних напоїв чи тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, - розповів старший інспектор відділу ювенальної превенції Костянтин Шеремет. - У разі відмови надати такий документ, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється".

За дані неправомірні дії передбачена адміністративна відповідальність - за продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну до суб'єкта господарювання застосовується штраф у розмірі 6800 гривень.

Шеремет наголосив, що згідно з законодавством, працівник, який безпосередньо продав заборонений товар підліткові, притягується до адміністративної відповідальності і також сплачує штраф від 510 до 1700 гривень. Водночас у підприємця анулюється ліцензія на продаж алкогольних та тютюнових виробів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme