Геращенко: Терористам з російських спецслужб загрожує міжнародний розшук

Працівники російських спецслужб можуть бути оголошені в міжнародний розшук за причетність до терактів на території України

Про це заявив під час прес-конференції народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає Depo.ua.

"Ми затримали трьох осіб, раніше засуджених.  Один – в листопаді за вбивство Мамчура, двоє – за замах на мене. Але це лише виконавці, це розхідний матеріал. Зараз від них відхрещуються. Але ми знаємо окремих осіб з російських спецслужб, можливо, вони потраплять в міжнародний розшук", - зазначив Геращенко.

Він додав, що працівники російських спецслужб мають усвідомлювати, що з них "зірвані маски".

Нагадаємо, що 21 січня голова СБУ Василь Грицак заявив про розкриття спроби замаху на одного з депутатів Верховної Ради УкраїниПредставники спецслужби оприлюднили два сценарії замаху на нардепа.

Згодом з’ясувалося, що йдеться про Антона Геращенка. Вчинити злочин мали двоє громадян України, які раніше перебували в ув'язненні на окупованій території Криму і були достроково звільнені. За даними слідства, їхні дії координував колишній громадянин України Андрій Тихонов, який нині проживає в російському Бєлгороді.

Геращенко вважає, що йому поталанило не повторити долю журналіста Павла Шеремета, підірваного півроку тому в Києві: СБУ вчасно виявила прибуття на територію України потенційних убивць. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme