У столиці на честь Дня Соборності утворили "живий ланцюг" між берегами Дніпра (ФОТО,ВІДЕО)

На мосту Патона в Києві активісти утворили "живий ланцюг соборності" до 98-ї річниці Акту Злуки

У столиці на честь Дня Соборності утвори…

Про це передає Depo.ua з посиланням на "112 канал".

Учасники акції на правому та лівому берегах Дніпра сформували дві колони, які символізують ЗУНР і УНР, а потім об'єдналися. У руках люди несли полотнища жовтого і синього кольорів довжиною 30 м.

Зауважимо, після об`єднання колон активісти зі свічками провели хвилину мовчання в пам`ять про загиблих на Майдані та в АТО.

Нагадаємо, сьогодні Україна святкує День соборності. Планувалося, що крім "живого ланцюга" в столиці відбудеться покладання квітів до пам'ятників Тарасу Шевченку та Михайлу Грушевському, до пам'ятників та місць поховань видатних діячів Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції гідності та АТО.

Також було заплановано відкриття меморіальної дошки на честь командира корпусу Січових Стрільців, полковника Армії УНР, засновника Організації українських націоналістів Євгена Коновальця (на вул. Січових Стрільців).

Довідка:  День соборності пов'язаний з проголошенням об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки 22 січня 1919 р. на Софійській площі в Києві. Об'єднання двох республік, що виникли після розпаду Російської та Австро-Угорської імперії, втілив мрію українського народу про єдність України, однак проіснувало трохи більше року через суперечності їхнього керівництва та окупації Польщею Західної України.

Акт Злуки мав не тільки символічне значення: об'єднання українських територій унеможливлювало братовбивчі війни, в ході яких українці вбивали один одного, воюючи за інтереси колоніальних імперій, як під час Першої світової війни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme