Кілька мальовничих сіл, заради яких варто відвідати Хмельниччину

На Хмельниччині є кілька сіл, які неодмінно треба побачити

Кілька мальовничих сіл, заради яких варт…

Хмельниччина славиться мальовничими містами й селами, передає Depo.Хмельницький.

Серед не дуже відомих, але від того не менш гарних - Сутківці, Бакота, Брага та багато інших.

Село Брага, Хмельницька область

За незвичайним ракурсом Хотинської фортеці сюди їздять навіть фотографи із світовими іменами. Щоб побачити цю приголомшливу красу на власні очі, варто завітати у село Брага неподалік Хотина. Та це не все, чим сподобається Брага. Цікаво буде побродити дуже старим польським цвинтарем із неоготичними надгробками. Саме на його території в гущі високих дубів стоїть загадковий костел-капличка. Це – мавзолей давньої польської родини, трьох представників якої там поховано. Ось така справжня історична перлина хмельницької провінції – зі своєю красою, загадковістю та незвичними принадами. Місце, що може стати справжньою знахідкою навіть для досвідченого туриста.

Кілька мальовничих сіл, заради яких варто відвідати Хмельниччину - фото 1

Бакота

Затоплене село Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. Це місце на березі Дністра у Кам`янець-Подільському районі, де колись розташовувались безліч язичницьких святилищ та капищ, кургани з жіночими похованнями. Пропливши річкою Смотрич, ви побуваєте буквально над відбитком стопи Будди, існування якого вже частково підтверджено підводними дослідженнями. А ще з річки перед вами відкриється панорама скелястого монастиря. Надзвичайної краси природа та цілюща вода з освячених джерел доповнять незабутні враження від цього справді знакового місця.

Кілька мальовничих сіл, заради яких варто відвідати Хмельниччину - фото 2

Кілька мальовничих сіл, заради яких варто відвідати Хмельниччину - фото 3

Сутківці

Аби побачити оборонну церкву Покрови Богородиці (1462 рік), яка представляє собою неповторне диво фортифікації і не має аналогів в Україні, варто поїхати на у село Сутківці. Стіни товщино у майже 2 метра, первісні фрески, та олійний живопис ХІХ століття – не все, чим може вразити один із найдавніших оборонних храмів середньовіччя в Україні.

Цю велич важко описати, її можна тільки відчути. Незабутні враження зроблять ще приємнішими цілющі води джерела "Біла криниця".

Кілька мальовничих сіл, заради яких варто відвідати Хмельниччину - фото 4

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme