Отямились: Щоб пацієнти не бунтували, вінницькі чиновники перекроїли карту госпітальних округів

Округи були сформовані географічно, але критерій логістики врахований не був

Отямились: Щоб пацієнти не бунтували, ві…

У формуванні госпітальних округів на Вінниччині відбудуться зміни. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу Вінницької ОДА.

На Вінниччині планується створення трьох госпітальних округів: Вінницького, Могилів-Подільського і Тульчинського. Такі округи були сформовані географічно, але критерій логістики врахований не був. Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк вввжає, що саме це спричинило чимало невдоволень пацієнтів.

"Обласна державна адміністрація врахувала усі ті виклики, які виникли під час створення госпітальних округів, врахувала пропозиції районних державних адміністрацій і внесла корективи у формування госпітальних округів", - повідомив Івасюк.

Враховуючи вищезазначене, Іллінецький район буде віднесено до Вінницького госпітального округу, а не до Тульчинського. Крім того, Козятинська лікарня, яка обслуговує жителів міста Козятина та Козятинського району, набуде статусу багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування І рівня.

Враховуючи зміни, госпітальні округи сформовано так:

Вінницький госпітальний округ, чисельність населення - 914530 осіб:

м. Вінниця, Жмеринка, Козятин, Хмільник та 11 сільських адміністративних райони (Вінницький, Жмеринський, Іллінецький, Калинівський, Козятинський, Липовецький, Літинський, Оратівський, Погребищенський, Тиврівський, Хмільницький);

Могилів-Подільський госпітальний округ, чисельність населення- 298393 осіб:

м. Могилів-Подільський та 7 сільських адміністративних районів (Могилів-Подільський, Мурованокуриловецький, Барський, Жмеринський, Шаргородський, Томашпільський і Чернівецький)

Тульчинський госпітальний округ. Чисельність населення - 390565 осіб. До його складу увійдуть м. Тульчин, 9 сільських адміністративних районів (Тульчинський, Гайсинський, Теплицький, Немирівський, Тростянецький, Бершадський Чечельницький, крижопільський і Піщанський) та м. Ладижин. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme