У Харкові хабарницю "покарали" штрафом у майже шість разів меншим за хабар

Жінка визнала себе винною та погодилася сплатити штраф

Як передає Depo.Харків, вирок жінці 12 січня ухвалив Дзержинський районний суд Харкова. Засуджена – доцент кафедри танцювальних видів спорту, фітнесу і гімнастики Харківської державної академії фізичної культури.

Згідно з матеріалами суду, 26 вересня 2016 року до жінки в інтересах аспіранта кафедри звернулася третя особа з питанням щодо захисту аспірантом дисертації, яка нібито потребувала доопрацювання.

Доцент кафедри зажадала від прохача 5,6 тис. доларів за здійснення впливу на наукового керівника та членів комісії, які у подальшому прийматимуть дисертацію, а також за підготовку необхідних матеріалів для її захисту.

Близько 16:00 5 жовтня зловмисниця отримала бажану суму, після чого була затримана.

27 грудня 2016 року між прокурором та жінкою була укладена угода про визнання винуватості. Сторони також узгодили покарання у вигляді штрафу у розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (25,5 тис. грн або близько 1 тис. доларів).

Суд визнав жінку винною у скоєнні злочину за ст. 369-2 ч. 2 Кримінального кодексу України, затвердив угоду та призначив узгоджене покарання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme