Турецька влада хоче запроторити до в'язниці лідерів опозиції на 200 років

Турецька прокуратура вимагає для співголів прокурдської Демократичної партії народів Селахаттіна Демірташа і Фіген Юксекдаг 142 і 83 роки позбавлення волі відповідно

Про це передає Depo.ua з посиланням на Hurriyet daily news.

Серед звинувачень, які висуває турецька влада проти Демірташа - "управління терористичною організацією", "розробка терористичної пропаганди", "підбурювання людей до насильства і ненависті" і "звеличення злочину і злочинців". На думку прокуратури, за згадані злочини політика слід засудити на термін від 43 до 142 років.

Юксекдаг звинувачують у "невиконанні законодавства про протести і зібрання", "підбурюванні людей до насильства і ненависті" і "провокуванні людей до скоєння злочинів". За це її вимагають засудити на термін від 30 років до 83 років.

Демократична партія народів є другою за величиною опозиційною партією Туреччини. Двох її лідерів було затримано турецькими правоохоронними органами на початку листопада минулого року. ЄС тоді засудив затримання опозиційних політиків.

Зазаначимо, у Туреччині видали урядовий указ про звільнення майже 15 тисяч держслужбовців і закриття понад 500 організацій за підозрою в причетності до спроби держперевороту.

Нагадаємо, 15 липня у Туреччині сталася спроба військового перевороту. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган закликав людей вийти на вулицю та завадити силовій спробі зміни влади. У сутичках загинули 190 громадян та 104 заколотники, понад 1,4 тис. людей отримали поранення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme