Рада провалила підвищення зарплат нардепам

Народні депутати не змогли ухвалити постанову, що регулює фінансування парламенту на 2017 рік

"За" постанову №5573  рішення проголосували 208 нардепів при необхідних 226, передає Depo.ua.

Як зазначається в поданні до постанови, нею затверджується кошторис Верховної Ради України на 2017 рік та врегульовується питання оплати праці народних депутатів України, їх помічників-консультантів та працівників Апарату парламенту.

"Показники проекту кошторису Верховної Ради України на 2017 рік розраховані Управлінням справами Апарату Верховної Ради України, виходячи із граничних обсягів фінансування, передбачених головному розпоряднику бюджетних коштів – Апарату Верховної Ради України відповідно до проекту Закону України "Про Держаний бюджет України на 2017 рік", - говориться в поданні.

Також в постанові зазначається, що посадові оклади нардепів визначаються в прожиткових мінімумах для працездатної особи та встановлюються в таких розмірах:

Голова Верховної Ради України – 20;

Перший заступник Голови Верховної Ради України – 19,2;

Заступник голови Верховної Ради України – 18,7;

Голова комітету Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, керівник депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України – 18,0;

Перший заступник, заступник голови комітету Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, секретар комітету Верховної Ради України, Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації, заступник керівника депутатської фракції (депутатської групи) у Верховній Раді України – 17,0;

Голова підкомітету комітету Верховної Ради України – 16,5;

Член комітету Верховної Ради України – 16,2.

Враховучи, що з 1 січня 2017 року прожитковий мінімум становить 1544 гривні, з 1 травня - 1624 грн, а з 1 грудня - 1700 грн, нардепи мали б отримувати від 25 тис. грн до 27 тис. грн наприкінці року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme