Харківський науковець вивіз за кордон документи на військові розробки

На Харківщині науковець передав іноземному інституту документи військового призначення

Як передає Depo.Харків із посиланням на начальника прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдулу, співробітники Служби безпеки України викрили на Харківщині незаконне вивезення до однієї з країн Східної Азії документації на продукцію військового призначення.

За його відомостями, місцевий мешканець, колишній працівник однієї з провідних науково-дослідних установ Харківщини, під час закордонної поїздки передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор. Чоловік також надавав "партнерам" послуги з розроблення і тестування супутника з високочутливими тепловізорами для контролю космічного простору.

За висновками експертів, цей прилад є товаром військового призначення і застосовується для виявлення об’єктів у космосі, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет. Згідно з українським законодавством така технічна документація та надання послуг підлягають державному експортному контролю і повинні здійснюватися з дозволу відповідної служби. Співробітники спецслужби з’ясували, що харківський науковець такого дозволу не отримував.

Слідчими Управління СБ України у Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.

 

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme