Пропагандисти проговорилися про постачання "ДНР" новітньої російської екіпіровки

Бойовик "ДНР" вижив після попадання в голову кулі з автомата Калашникова завдяки шолому 6б47 з російської екіпіровки "Ратник"

Про це в п'ятницю, 13 січня, на тематичному форумі "Глобальна авантюра" повідомив блогер під ніком VladDn, передає Depo.Донбас з посиланням на Рамблер.

"Інформація від колег з "МВС ДНР": пару-трійку днів тому у нас на позиціях (деталі не розкриваю, але місце це, весь час на слуху вже не один місяць) під час нічного обстрілу з боку противника один з бійців отримав кулю в голову", - пише автор.

За його даними, куля увійшла "носиком", ззаду-праворуч, під невеликим кутом до поверхні шолома, зруйнувалася і завдала поразки осколками складових елементів, які вийшли з внутрішньої сторони шолома.

"Боєць отримав відкриту черепно-мозкову травму (є відколи кістки черепа), але залишився живий (...) На даний момент стан пораненого стабільний", - зазначає блогер.

Розробка бойової екіпіровки "Ратник" почалася в Росії в 2000-х і повністю завершилася в кінці травня 2015 року. Комплект включає польову форму з матеріалів нового покоління, засоби захисту, стрілецька зброя, прицільні комплекси, системи зв'язку, навігації та бойового управління. У нього також входять рюкзаки, утеплювачі, маскувальні накидки та інше. У жовтні 2014 року був підписаний трирічний контракт на поставку "Ратника" у війська.

Заступник начальника прес-служби Генштабу Збройних сил України Владислав Волошин, коментуючи твердження про те, що "спорядження купується самостійно, на особисті кошти, без підтримки російської влади", заявив, що таке неможливо.

"Вдумайтеся, нові найсучасніші розробки екіпіровки і оснащення, які ще навіть не надійшли до армії, зразу ж зявляються "в продажі" і "апалчєнци  на лічниє срєдства" тут-же це оснащення закупають", - написав Волошин.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme