Перемир'я зірване: Оліфер розповіла про новини з Мінська

Прес-секретар представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер розповіла про результати сьогодняшніх переговорів у Мінську

Про це Оліфер повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.Донбас.

"Українська сторона змушена констатувати: оголошене напередодні новорічних свят перемир'я було зірвано. Досягнуті домовленості про режим припинення вогню не були виконані через бойкотування протилежною стороною", - йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що українська сторона наполягає на дотриманні всього пакета Мінських угод, в тому числі, і на виході на лінію від 19 вересня 2014 року, включаючи Дебальцеве.

"Рішення блоку питань з безпеки - ключова складова всього Мінського процесу. Без повного і стійкого припинення вогню, без виведення всіх іноземних військових формувань і військової техніки з території України, без контролю за кордоном, - в ОРДЛО виборів бути не може", - написала вона.

Оліфер також повідомляє, що сторони домовилися провести 18 січня відеоконференцію гуманітарної підгрупи, де продовжиться робота зі звільнення заручників.

"Ми з жалем відзначаємо, що з боку ОРЛО робота КПВВ "Золоте" залишається заблокованою. Крім того, незважаючи на те, що в 2016 році Україна збільшила максимально допустима вага продуктів, дозволений для ввезення на непідконтрольні території Донбасу з 50 до 75 кг, представники ОРДО обмежили ввезення продуктів до 50 кг на одну людину", - йдеться у повідомленні.

При цьому вона зазначила, що українська сторона зі свого боку готова допустити експертів міжнародних організацій до огляду моста в Станиці Луганській для огляду з метою подальшого ремонту цього мосту.

Також вона повідомила, що тристороння контактна група позитивно оцінила відновлення поставок води в Луганській області, яке стало можливим після погашення частини заборгованості за спожиту воду в ОРЛО.

"У розрахунках за воду бере участь підприємство, зареєстроване на підконтрольній Україні території, всі операції здійснюються виключно в рамках українського правового поля", - зазначила Оліфер.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme