Столичні архітектори готують свій варіант Театру на Подолі

Архітектори готують безкоштовний проект альтернативної будівлі Театру на Подолі

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Фейсбук"-спільноту "Громада Андріївського узвозу".

За словами українського архітектора Германа Волги , ескіз буде готовий до початку лютого. Після цього його представлять киянам.

"Ескіз буде готовий до початку лютого і буде представлений громаді. Після публічного обговорення ми готові його закінчити і подарувати місту. Якщо вам сподобається, ми готові брати участь в зборі коштів на знесення "монстра" і будівництві нової будівлі", - написав він у "Фейсбуці".

Також Волга розповів, що над проектом працює одразу кілька архітекторів: в сучасному та в класичному стилях.

Нагадаємо, петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

Київрада розгляне петицію про демонтаж фасаду Театру на Подолі.

Додамо, столична влада обіцяє провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам’яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року.

Нове приміщення скандального Театру на Подолі, після відкриття фасаду, торгаші вже пристосували для своєї роботи.

Також активісти припускають, що будинки навколо Театру на Подолі знесуть. Начебто під час зведення театру був "зчесаний" кут покрівлі сусідньої будівлі разом з карнизом.

Киянам презентували фасад Театур на Подолі, але більшість активістів, блогерів та рядових киян порявняли це архітектурне творіння з величезним МАФом або енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Також Кличка просять дозволити відкриття Театру на Подолі у вигляді енергоблоку ЧАЕС. Відкритий лист до мера вже підписали понад 50 представників творчої інтелігенції.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme