Колишнього підлеглого запорізького мера звинувачують у роботі на Кремль

Колишній редактор журналу "Вести.Репортёр" Гліб Простаков, очоливши у 2016 році департамент внутрішньої політики Запорізької міськради, одночасно домовлявся про роботу у медіа-структура Дмитра Кисельова

Про це стверджує запорізький сайт Forpost, передає Depo.Запоріжжя. Головний редактор видання Юрій Гудименко заявляє, що отримав доступ до документів, які підтверджують це, і обіцяє оприлюднити їх після того, як із ними ознайомляться "відповідні служби".

"У березні 2016 року, прямо з крісла керівника управління внутрішньої політики Запорізької міськради, Гліб Простаков спілкувався з Іскандером Хісамовим, головним редактором антиукраїнського сайту "Україна.ру". Простаков домовлявся (і в підсумку домовився) з громадянином Російської Федерації Хісамовим про роботу в інтересах Кремля", - йдеться у матеріалі.

Простакова та Хісамова об'єднують спільна робота у минулому та проросійскі позиції. Простаков у результаті злишив роботу в Запоріжжі та став шеф-редактором видання "Україна.ру". Сайт є дочірнім підприємством інформаційного агентства "Росія сьогодні", яке є державним ЗМІ Росії і оплачується з держбюджету цієї країни. Гендиректором агентства, і, отже, безпосереднім керівником Хісамова є сумнозвісний в Україні пропагандист Дмитро Кисельов.

"Чи знали мер Запоріжжя і спонсор місцевого "Опозиційного блоку" про переговори свого підлеглого з Москвою - питання відкрите. Але, з огляду на проросійську спрямованість "Оппоблоку", навряд чи вони були б проти", - зазначає автор статті.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme