Ювенальні прокурори Хмельниччини заявили 49 позовів на суму 52 млн грн

Торік захистили та поновили права 139 дітей.

Ювенальні прокурори Хмельниччини заявили…

На Хмельниччині упродовж 2016 року ювенальні прокурори заявили 49 позовів на суму 52 млн грн, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби відомства.

З них 33 позови на суму 27 мільйонів гривень розглянуто та задоволено судом. Як наслідок, захищено та поновлено права 139 дітей.

За заявами ювенальних прокурорів на користь держави добровільно відшкодовали відповідачі більше 24 мільйонів гривень.

Крім того, з метою захисту інтересів держави при використанні земельних ділянок сільськогосподарського призначення, наданих у користування професійно-технічним навчальним закладам, органи прокуратури області заявили 15 позовів про визнання договорів, укладених з комерційними суб’єктами, недійсними та звільнення земельних ділянок загальною площею 1236 гектарів. За результатами судового розгляду звільнили та повернули 422 гектари землі.

Заявили й 5 позовів про визнання договорів оренди приміщень закладів освіти недійсними та звільнення приміщень загальною вартістю понад 800 тисяч гривень, які розглянули та задовільнили суди.

Наразі реально виконано рішень судів на суму, що перевищує 15 мільйонів гривень.

Також, під час здійснення представницької діяльності у сфері охорони дитинства прокурорами розпочали 29 кримінальних проваджень та направили до суду 7 протоколів про вчинення корупційного адміністративного правопорушення у сфері освіти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme