У Запоріжжі перевіряють правомірність стрілянини патрульних по позашляховику

Намагаючись зупинити п’яного водія патрульні стріляли одинадцять разів, виключно по колесах

Подробиці півгодинної погоні за "скаженим" позашляховиком у Запоріжжі повідомив сьогодні, 12 січня, керівник Патрульної поліції Запоріжжя Роман Пилипенко. За його словами, патрульні стріляли, оскільки встановили, що водій машини має зареєстровану вогнепальну зброю. Влучили у три колеса позашляховика, після цього той зупинився. Водія і пасажирів затримали, виявилося, що вони перебувають в стані алкогольного сп’яніння.

Пилипенко зазначив, що стріляли патрульні влучно, намагаючись не завдати шкоди водію і пасажирам. При цьому попереджувальних пострілів не робили, адже ситуація цього не дозволяла. Жодного кульового отвору на кузові автомобіля немає, так само в двигун не стріляли, стріляли суто по колесах, відповідно і влучили, було вражено три колеса, - зазначив керівник поліції.

Утім, нині розпочато службове розслідування щодо правомірності застосування зброї патрульними.

Водію позашляховика загрожує кримінальна відповідальність: вирішується питання про внесення відомостей в ЄРДР за статтею 345 - погроза насильством або насильство до працівника правоохоронного органу.

Нагадаємо, інцидент, що завершився стріляниною, розпочався уночі 11 січня в центрі Запоріжжя - пасажири та водій позашляховика раптово почали вигукувати лайки на адресу екіпажу патрульних поліцейських. Патрульні вирішили перевірити документи, але порушники порядку почали тікати. І ледь не збили автівкою дівчину-патрульну. затримати хуліганів вдалося за півгодини, після того, як патрульні влучили в колеса позашляховика. Згодом патрульні оприлюднили відео майже голлівудської погоні.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme