На Хмельниччині "господар" відібрав чверть землі заказника

Спритний чоловік влаштував собі ставочок для рибки

На Хмельниччині "господар" відібрав чвер…

На Хмельниччині виявили факти незаконного заволодіння 14 земельними ділянками природно-заповідного фонду та заявила прокуратура позови про їх повернення, повідомляє Depo.Хмельницький.   

"Впродовж 2010 року на підставі розпоряджень Деражнянської районної державної адміністрації жителям району передано у власність 14 земельних ділянок площею по 1 гектару кожна для ведення особистого селянського господарства на території Божиковецької сільської ради," - розповідає начальник Деражнянського відділу місцевої прокуратури Павло Маслюк.

Посадовці району не враховали, що наділи в межах прибережної захисної смуги річки Ровець на території гідрологічного заказника місцевого значення "Божиковецький". Вони є особливо цінними землями, що входять до складу природно-заповідного фонду.

В подальшому, з дозволу райдержадміністрації, у порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства, у 2011 році змінили їх цільове призначення на землі водного фонду для рибогосподарських потреб. Як наслідок, частину річки штучно перетворили на ставок.

Внаслідок таких дій площа земель гідрологічного заказника місцевого значення зменшилась майже на чверть.

Відтак, з метою повернення земель до державної власності місцевою прокуратурою до суду пред’явили 14 позовів про визнання незаконними та скасування розпоряджень райдержадміністрації про надання прав на земельні ділянки природно-заповідного фонду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme