У Маріуполі знайшли своїх мешканців у списках полонених Савченко (ФОТО)

У списках полонених на обмін, які оприлюднила народний депутат Надія Савченко, є мешканці Маріуполя

Як повідомляє 0629, серед тих, хто утримується на окупованих територіях - працівник комбінату "Азовсталь" Кузьма Гашпор 1955 року народження, передає Depo.Донбас.

У Маріуполі знайшли своїх мешкаанців у списках полонених Савченко (ФОТО) - фото 1

У списку він значиться під номером шість. Пропав він у 2015 році, а до цього періоду був директором бази "Дончанка", яка розташована в селищі Саханка.

Як відомо, до подій 2014 року тут проживали іногородні керівники підприємств "Метінвесту", в тому числі і генеральний директор "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі.

Відомо, що будинок Гашпора, який знаходиться в Безіменному, зайняли бойовики "ДНР", а сам він після цього пропав.

Вже потім стало відомо, що він знаходиться в СІЗО на окупованій території, і сім'я не залишає спроб зустрітися з ним. Зокрема, дочка Ірина Орачевская в червні 2016 побувала в Донецькому СІЗО.

"Нарешті це сталося, сьогодні в умовах Донецького СІЗО я побачила свого батька через 370 днів. Непросто дивитися на нього через скло, але це вже щось. Він змінився, схуд, здоров'я дуже погане, дивлячись мені в очі, посміхається і каже, що тримається. Просив передати всім, хто його пам'ятає і чекає, що він обов'язково повернеться!!!! Ця клята війна обов'язково закінчиться", - написала вона своїй сторінці в Facebook.

При цьому в списку Савченко немає полоненого в минулому році 36-річного маріупольця Андрія Паламарюка.

Як раніше було відомо, він є братом співробітника СБУ в Донецькій області, а працював матросом-мотористом на судні портофлоту "Водолаз-3029" (ДП АМПУ в Маріуполі). Його затримали в Донецьку восени і тримали в слідчому ізоляторі. З тих пір про нього нічого не чутно.

Є маріупольці і серед тих, кого запрошує на обмін представники окупованих територій.

Найвідоміший з них самопроголошений "народний мер" Олександр Фоменко. У 2014 році Службою безпеки України в Запорізькій області проти нього було розпочато кримінальне провадження. В ході слідства встановлено, що Фоменко спільно з озброєними особами, членами бандитського угруповання так званого "Чечена", брав участь у захопленні адміністративної будівлі ВБОЗ Маріупольського ГУ МВС України в Донецькій області. Термін, який йому загрожує, до 15 років.

Нагадаємо, Фоменко був затриманий 12 червня в 2014 року на на перехресті пр. Металургів і вул. Карла Лібкнехта. З автомобілів "Форд" і "Мітсубісі" вибігли люди в масках, камуфляжі і зі зброєю. Вони зупинили "Хонду" чорного кольору, де знаходився Фоменко, витягли водія і пасажирів, поклали їх на асфальт, після посадили в різні машини і відвезли. Разом з Фоменко перебував і  "міністр ЖКГ" в "ДНР" Микола Лісогор, якого після відпустили.

На даний момент Фоменко перебуває в СІЗО Маріуполя. Його дружина  не розповсюджує інформвацію про те, як проходить слідство.

Нагадаємо, підсудна екс-мер Слов'янська Нелі Штепа є в списках "ДНР" на обмін полоненими, які оприлюднила Савченко.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme