Староконстянтинівському акумуляторному заводу не потрібна держекспертиза для роботи

Для підприємства не обов’язково мати висновок Державної екологічної експертизи - вирішив суд

Староконстянтинівському акумуляторному з…

Акумуляторному заводу зі Старокостянтинова суд дозволив працювати без висновку держекспертизи, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на НГП.

ТОВ “Мегатекс Індастріал” через суд довело, що для нього не обов’язково мати висновок Державної екологічної експертизи на проект “Реконструкція складу та обладнання комплектуючих під комплекс по виробництву акумуляторних батарей  по вул. Веснянське шосе, 1/2  м. Старокостянтинів”.

Таку постанову виніс Хмельницький окружний адміністративний суд.

Екологічна інспекція проведела позапланову перевірку і зобов’язала підприємство отримати позитивний висновок Держекоекспертизи.

Суд же вирішив, що на “Мегатекс Індастріал” не поширюється обов’язок отримання висновку експертної організації державної форми власності, оскільки підприємство не є державної чи комунальної форми власності і не залучало бюджетні інвестиції.

Також суд вважає, що реконструкція складу обладнання та комплектуючих під комплекс з виробництва акумуляторних батарей не несе підвищену екологічну небезпеку.

Нагадаємо, проведення перевірки діяльності акумуляторного заводу екологічною інспекцією вимагала громада після того, як депутати виявили ціле озеро з відходів на території заводу.

З серпня 2016 року депутати намагались прийняти рішення, яке б стосувалоськонтролю діяльності акумуляторного заводу

Вже наприкінці вересня обласна екоінспекція внесла подання до департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА про анулювання дозволу на спеціальне водокористування наданого ТОВ "Мегатекс Індастріал". Також направила лист до Нацполіції для виявлення місця перебування забрудненого грунту з акумуляторного заводу і передала матеріали позапалнової перевірки Старокостянтинівській міжрайонній прокуратурі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme