Працівник столичної податкової "погорів" на організації конвертцентру

Внутрішня безпека Державної фіскальної служби викрила працівника Держподаткової інспекції Києва на організації конвертцентру з обігом 80 мільйонів гривень

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу ДФС у "Фейсбуці".

Відзначається, що зазначений центр надавав так звані послуги із переведення у готівку безготівкових коштів за неоподатковуваними операціями, задля чого посадовець створив низку суб’єктів господарювання, які використовувались саме для цієї протиправної діяльності.

Окрім того, вказані комерційні структури здійснювали формування фіктивного податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки.

"За попередніми даними сума коштів, проконвертованих службовою особою упродовж 2016 року, становить понад 80 мільйонів гривень, а сума збитків завданих державі склала 10 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

До вказаної злочинної діяльності працівник фіскальної служби залучив ще 3-х громадян.

За вказаним фактом Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження.

Під час обшуків у службових приміщеннях інспекції, а також у помешканнях посадовця та його спільників, вилучили платіжні банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, інші документи, предмети та речі, що підтверджують причетність зазначених осіб до злочинної діяльності.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme