Уряд хоче видавати українські паспорти мешканцям окупованого Донбасу

Кабінет міністрів України планує до квітня вирішити питання про надання адміністративних послуг поблизу КПВВ жителям окупованих територій Донбасу

Як повідомляє Depo.Донбас, до числа таких адміністративних послуг входитимуть реєстрації актів громадянського стану й видача паспортів громадян України.

Відповідна норма міститься в затвердженому Кабміном плані заходів з реалізації деяких принципів державної внутрішньої політики у відношенні непідконтрольних владі України районів Донецької й Луганської областей.

"Відпрацювати питання про можливість надання громадянам України, які проживають на неконтрольованій території адміністративних послуг (у тому числі з реєстрації актів громадянського стану, видачі паспортів громадянина України), на контрольованій території, поблизу пунктів перетину лінії розмежування", - йдеться у документі.

Крім того,  в уряді впевнені, що затверджений план дозволить протистояти військовій агресії невійськовими засобами.

"Заходи спрямовані на запобігання фінансуванню та легітимізації терористичних формувань, а також на перешкоджання налагодженню контактів з терористами", - йдеться у документі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme