В ОБСЄ відповіли на спробу журналіста провезти людські останки з МН17

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович прокоментувала спробу голландського журналіста Мікеля Спеккерса провести людські останки і уламки зі збитого в небі над Донбасом Boeing-777 рейсу МН17

Про це Міятович написала у своєму Twitter, передає Depo.Донбас.

"Забирати людські останки з місця катастрофи рейсу МН17, що зробив журналіст Спеккерс - це не журналістика. Однак конфіскація обладнання (поліцією) не є адекватним кроком", - написала Міятович.

Журналіста Спеккерса затримали в аеропорту "Схіпхол", в його багажі знайшли кілька сумок з металевими деталями, а також один об'єкт, який схожий на людські останки. Журналіст спочатку відмовився передати фото- і відеоматеріали, зняті ним.

Сам журналіст написав, що хотів добровільно віддати знайдене на місці катастрофи літака, а в результаті у нього все вилучили, включно з технікою.

Довідка"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на Сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.   

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

У жовтні 2015 року Міжнародне розслідування вже довело: "Боїнг" був уражений ракетою з установки "Бук" з території, підконтрольної бойовикам.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme