У Львові 12 людей потрапили у лікарню з обмороженнями

Обмороження – дуже підступна річ, адже термічну травму можна отримати і при відносно не сильному морозі

Як повідомив головний лікар 8-ої міської клінічної лікарні Василь Обаранець, станом на сьогодні в лікарні перебуває 8 осіб з переохолодженнями. Усім надають необхідну медичну допомогу. У лікарні швидкої медичної допомоги є 4 пацієнтів, стан, здебільшого, легкий. Про це пише Depo.Львів.

"Зі суботи на неділю до нас поступило 4 пацієнтів з переохолодженням. Вчора було одне звернення, але амбулаторно. Сьогодні поступив один пацієнт з переохолодженням. Загалом зараз у нас на лікуванні 8 осіб", - розповів Василь Обаранець.

У лікарні швидкої допомоги станом на сьогодні на лікуванні перебуває 4 пацієнтів.

"Зараз у нас на лікуванні 4 пацієнтів, троє поступило на Різдво і один – за останню добу. Усі випадки без особливих проявів, є легкі випадки обморожень", - зазначив Сергій Федоренко, заступник головного лікаря з хірургічної роботи лікарні швидкої медичної допомоги.

"Обмороження – дуже підступна річ, адже термічну травму можна отримати  і при відносно не сильному морозі. Усе залежить від організму. Можна обморозити пальці й за 20 хвилин при мінус 5 градусах. Найчастіше обморожуються перевтомлені та п'яні.

Важливо пам’ятати, що коли вам доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не стійте на місці! Притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку. Ховайтеся від вітру. Якщо є можливість — станьте на сходи чи асфальт без льоду.

Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти, при глибокому обмороженні за добу і почорніти. Перша самостійна допомога — зігрітися в теплому приміщенні, поїсти, випити якомога більше рідини — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові. До обмороженої частини тіла прикладіть теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження.

Так само важливий одяг - одягайтеся кількома шарами (майка, гольф, светр). Вдягайте теплі рукавиці, піднімайте комір, беріть шарф. Взуття бажано натуральне, вільне, із теплою вкладкою", - розповів Василь Савчин, завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme