Росію внесли до ТОП-5 найнебезпечніших для преси країн, - INSI

За підсумками 2016 року Росія посіла п'яте місце серед найнебезпечніших країн для працівників преси

Про це свідчить доповідь Міжнародного інституту інформаційної безпеки при Кардіффській школі журналістики (INSI), пише Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

Минулоріч, виконуючи свої професійні обов'язки, у Росії загинули дев'ятеро журналістів (всі вони перебували на військовому борту, що прямував із Сочі до Сирії й зазнав катастрофи над Чорним морем). Через це Росія потрапила до п'ятірки найбільш небезпечних країн світу для представників медіа. У самій Сирії, де триває громадянська війна, втратили життя шестеро представників преси, всі вони були цивільними репортерами.

Лідирує в списку Колумбія, де загинули 20 представників ЗМІ, причому також в авіакатастрофі – під час катастрофи літака з бразильською футбольною командою "Шапекоенсе". Далі слідують Мексика, Афганістан (по 12), на четвертому місці Ірак, де загинули 11 осіб. Загалом за минулий рік, виконуючи свої прямі обов'язки, загинули 115 журналістів. В тому числі один в Україні: Павло Шеремет.

У доповіді наголошується, що з кожним роком скорочується кількість професійних журналістів, які працюють у гарячих точках, тому частину їхніх функцій беруть на себе активісти і місцеві жителі без відповідної підготовки.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme