На Запоріжжі припинили діяльність майже сім тисяч підприємців

В Україні масово припиняють діяльність фізичні особи-підприємці (ФОПи), Запорізька область - у п’ятірці регіонів за кількістю закриття ФОПів

На Запоріжжі припинили діяльність майже…

Про це свідчать дані сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot, оприлюднені Економічною правдою, передає портал Depo.Запоріжжя.

Зазначається, що кількість зареєстрованих приватних підприємців постійно знижується з кінця грудня, після того, як до законодавства були внесені зміни щодо роботи ФОПів. З цього часу в Україні загальна кількість приватних підприємців зменшилася на 128,402 тисяч.

Масове закриття ФОПів відбувається в кожній області України. Найбільше у Київській (17176), Харьківській (12390) та Дніпропетровській (11196) області. У п’ятірку регіонів за кількістю закритих ФОПів потрапили також Львівська (8018) і Запорізька (6803) області.

На Запоріжжі припинили діяльність майже сім тисяч підприємців - фото 1

Найчастіше закриваються підприємці роздрібної (43275) та оптової (8931) торгівлі , складських (10798) та транспортних послуг (7040).

Нагадаємо, відповідно до нових норм, з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. Раніше ФОПи не сплачували цей подток, якщо руху коштів не було. Тому чимало підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні прибутки.
Нововведення ще до почату дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які використовували їх не постійно - так званих "сплячих ФОПів"

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme