Хмельницькі поліклініки працюватимуть без змін, - Борис Ткач

В обласному центрі створять два центри первинної медико-санітарної допомоги, а сімейні амбулаторії працюватимуть в різних мікрорайонах міста

Хмельницькі поліклініки працюватимуть бе…

Як повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на  "Є",у місті створено два центри первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД)

НЗа словами начальник Хмельницького міського управління охорони здоров'я Бориса Ткача Центр ПМСД - цезаклад, який надає первинну медичну допомогу. Тобто він об'єднуватиме сімейних лікарів, дільничних терапевтів та педіатрів. Амбулаторії будуть розташовані по усьому місту, щоб максимально наблизити первинну ланку медичної допомоги до населення.

Цаких Центрів буде два - на базі міської поліклініки № 1 та філії дитячої поліклініки на вулиці Гречка (мікрорайон Дубове).

Усі міські поліклініки працюватимуть без змін, там будуть розташовані амбулаторії сімейної медицини, а також прийматимуть вузькі спеціалісти. 

В амбулаторії сімейної медицини також можна буде здати аналізи, зробити кардіограму та інші прості обстеження. А ось ультразвукове обстеження, рентген можна буде зробити у поліклініці. Поліклініки не будуть прив'язані до територій, тобто можна обирати — куди пацієнту зручніше добиратися, яким лікарям він довіряє.

Ще у цьому році кожен мешканець зможе укласти угоду з сімейним лікарем — за власним вибором. 

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme