У СБУ категорично проти публікації списків українських полонених

Публікація списків українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях і на Росії може нашкодити самим полоненим і їхнім родичам

Як заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу "112 Україна", з нардепом Надією Савченко проведуть роз'яснювальну роботу з цього приводу, передає Depo.Донбас.

"Списки, звичайно ж, відомі. Ми працюємо з цими списками. Я лише можу сказати, що є певні закони, які обмежують викид будь-якої інформації, пов'язаної з персональними даними",- зазначив він.

Тандіт також розповів, що у 2014 і 2015 роках СБУ ловила шахраїв, які отримували закриту інформацію за списками людей, яких незаконно утримували в Донецьку і Луганську і наживалися на стражданні цих людей та їхніх рідних.

"Скоювали злочини з метою отримання якоїсь вигоди, розповідаючи знайомим про те, що є можливість або поспілкуватися, або звільнити наших заручників", - сказав Тандіт.

За його словами, ці списки не можна використовувати для якихось корисливих цілей, маніпулювати цими списками, займатися політичним піаром. 

"Питання в тому, для чого ці списки опубліковувати. Нам у жодному разі не можна поширювати інформацію, яка може нашкодити не тільки хлопцям, які знаходяться там, а також їхнім близьким, родичам, які знаходяться в морально важкому стані, тому що багато хто з хлопців, які там незаконно утримуються, знаходяться там більше року", - зазначив радник СБУ.

Він ствердно відповів на питання, чи проведе СБУ роз'яснювальну роботу з Савченко.

"Не сумнівайтеся: ми обов'язково проведемо певну роботу в рамках чинного законодавства", - сказав Тандіт.

Як повідомлялося раніше, позафракційний народний депутат Надія Савченко пообіцяла опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme