Трамп визнав факт російських кібератак

Новообраний президент США Доналд Трамп визнав факт причетності РФ до кібератак на інфраструктура США, але не вважає, що згадані атаки вплинули на результати виборів

Про це йдеться у спеціальній письмовій заяві, поширеній офісом Трампа, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"У той час як Росія, Китай, інші країни, груп і люди за межами США, послідовно намагаються зламати кібер-інфраструктури наших державних установ, підприємств та організацій, в тому числі Національного комітету демократів (штабу його політичних опонентів - ЄП), не було абсолютно ніякого впливу на результат виборів", - заявив він.

Як повідомляло Depo.ua, за кілька годин до зустрічі Трампа з американськими у щоденнику The New York Times був оприлюднений коментар Трампа, в якому він назвав "політичним полюванням на відьом" ту значну увагу, яку приділяють останнім часом кібервтручанню Росії у США, зокрема, в кампанію президентських виборів.

У розсекреченій частині цього звіту спецслужб про кібервтручання Росії, зокрема, у виборчий процес, яку теж оприлюднили у п’ятницю, мовиться, що цю кампанію впливу на вибори наказав здійснити президент Росії Володимир Путін. Як мовиться в доповіді, спецслужби США дають таку оцінку «з високою впевненістю»; як пояснювали раніше, таке формулювання означає, що її вважають практично неспростовною.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme