Карта АТО: на Маріупольському напрямку обстрілів удвічи більше

У різдвяну ніч активність бойовиків дещо зменшилася, за винятком Маріупольського напрямку, де з настанням вечора окупанти застосували артилерію і міномети

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на речника Міністерства оборони України з питань АТО полковника Олександра Мотузяника. 

На Луганському напрямку найбільша активність бандформувань минулої доби спостерігалась поблизу Кримського. Там ворожі обстріли почалися вже після заходу сонця і тривали майже 2 години. При цьому ворог важкого озброєння не застосовував.

В обід противник протягом години обстрілював з автоматичних станкових гранатометів сили АТО в районі Новотошківського, що на Бахмутській трасі.

Також ворог порушував перемир'я в Станиці Луганській і в сусідніх з Попасною селах Новоолександрівка і Новозванівка. Знову ж, використання важкого озброєння противником на цих рубежах не було зафіксовано.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів.

"На Донецькому напрямку вчора відбулося 6 ворожих обстрілів. Місця бойової активності противника традиційні - селище Луганське, Авдіївська промзона і підступи до Донецького аеропорту. Важке озброєння ворог використовував лише одного разу, випустивши 3 міни в сторону сил АТО на Світлодарськ дузі",-  повідомив Мотузяник.

На Маріупольському напрямку, як і раніше, кількість ворожих обстрілів найвища - в два рази більше, ніж на інших двох, разом узятих. Традиційно майже всі випадки порушення перемир'я припали на приморські рубежі - ділянку фронту від Павлополя до Широкиного.

"У Мар'їнці бойовики провели дві короткострокові збройні провокації. Але на південних рубежах напрямку ворог провів 25 обстрілів українських позицій. При цьому бойовики використовували весь спектр наявного озброєння, за винятком реактивної артилерії і танків",-  йдеться у повідомленні.

За підрахунками Генштабу, по наших позиціях на цій ділянці фронту було випущено 50 мінометних мін і 25 артснарядів. Потужні обстріли з важкого озброєння відбулися в Водяному і Широкиному - вони почалися з настанням темряви і тривали з перервами понад дві години.

Карта АТО: на Маріупольському напрямку обстрілів удвічи більше - фото 1

Як повідомлялося раніше, впродовж доби, попри обстріли бойовиків на Донбасі, ніхто з українських захисників не загинув.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme