Власник ХТЗ висловив вдячність Порошенку і Світличній за відновлення роботи підприємства

Група DCH Олександра Ярославського офіційно заявила про початок роботи з 6 січня Харківського тракторного заводу

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в повідомленні прес-служби DCH.

"Я вдячний президенту України за допомогу в розблокуванні роботи заводу, а губернатору Харківської області - за послідовну підтримку наших зусиль у цьому напрямку", - сказав Ярославський.

Він додав, що у ХТЗ з'явилася можливість почати всі процеси, необхідні для запуску виробництва. Згідно з повідомленням DCH, 6 січня на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені до підготовки виробництва до запуску, на чолі з генеральним директором Андрієм Ковалем.

"Зі свого боку, я як інвестор ХТЗ націлений на те, щоб, незважаючи на всі накопичені проблеми, забезпечити ритмічний виробничий процес. Ми виводимо робітників у цехи, мобілізуємо інженерно-технічний персонал, починаємо налагоджувати повноцінну діяльність. Нам доведеться відвойовувати ринки збуту, відновлювати технологічний потенціал і господарські зв'язки, модернізувати виробництво. Це серйозний фронт робіт, тому з першої хвилини сьогоднішнього дня ми почали займатися вирішенням цих завдань", - підкреслив Ярославський.

Довідка Depo.Харків. У квітні 2016 року президент і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський за пропозицією австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа, інвестора ХТЗ, придбав контрольний пакет акцій цього підприємства.

У червні прес-центр СБУ повідомив, що гендиректор ХТЗ підготував до демонтажу обладнання ливарних цехів з метою вивезення в РФ. Йому повідомили про підозру у підготовці до вчинення диверсії і оголосили в розшук.

На початку літа 2016 року ХТЗ зупинив роботу, оскільки майно і банківські рахунки підприємства були заарештовані на підставі низки кримінальних проваджень.

Збори кредиторів ПАТ "ХТЗ" 9 червня вирішили почати процедуру досудової санації підприємства, схваливши план її проведення.

В кінці грудня 2016 року Червонозаводський райсуд Харкова зобов'язав прокурора відділу нагляду за додержанням законів органу СБУ і Держприкордонслужби розглянути клопотання адвоката Коваля про закриття кримінального провадження щодо його підзахисного.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme