Популіст дня: Голова виконкому "Самопомочі" Лаврик, який закликає скласти мандати

Міжфракційне об'єднання "Антипопулісти" у Верховній Раді визначило популіста дня

Ним став народний депутат, голова виконкому "Об'єднання "Самопоміч" Олег Лаврик, який норму про імперативний мандат для місцевих депутатів підміняє закликами до них добровільно скласти мандати – пишуть Антипопулісти на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook, пише Depo.ua.

"Нагадаємо, депутат Херсонської міськради Аркадій Подлєсний, в.о. заступника мера Херсона, в кінці вересня був затриманий на хабарі. Після цього керівник міського організації партії Садового Андрій Дмитрієв пояснив, що за Подлєсного після того, як він пішов працювати заступником мера, політсила відповідальності не несе. Через три місяці після затримання Подлєсного голова виконкому партії вимагає від соратника скласти мандат, а від інших колег – визначитися: вони й далі працюють на керівних посадах у міських службах, чи представляють "Самопоміч".

По-перше, у Херсонській міській раді у фракції "Самопоміч" семеро депутатів, серед них, згідно з даними партійного сайту, і Подлєсний. Тобто, його досі не виключили з фракції, але вимагають здати мандат.

По-друге, закон про місцеві вибори передбачає відзив депутата, якого в партії вважають негідним її представляти. У законі виписана процедура. Але, як розповідав вже згадуваний Дмитрієв, Подлєсний не є членом партії. Це, фактично, унеможливлює його відзив. Звідси питання до пана Лаврика, як керівника виконкому: хто і за яких умов приймав рішення про висунення вказаного діяча від "Самопомочі".

По-третє, у Херсоні ні для кого не є секретом, що значна частина фракції у міській раді давно не підтримує лінію партії. То, може, чесніше не займатися популізмом, вимагаючи від Подлєсного здати мандат, чого він ніколи не зробить, а визнати, що у Херсоні гра "Самопомочі" в опозиційність закінчилася крахом" – стверджують Антипопулісти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme