На Харківщині немовля нагодували отруйною сумішшю

У минулому році в Харківській області зафіксували випадок отруєння немовля нітратами, що містилися у воді

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я, в області щорічно реєструється більше 40% проб води з підземних джерел нецентралізованого водопостачання, в яких вміст нітратів перевищує допустимі концентрації. Цей показник значно більший, ніж середній по Україні (25%).

У 2016 році було досліджено маже 6 тисяч проб води з громадських та індивідуальних колодязів та каптажів. З них на вміст нітратів не відповідали понад 2 тисячі проб, що становить 41,6%.

За результатами досліджень води з громадських та індивідуальних колодязів на території усіх адміністративних районів Харківської області концентрація нітратів до 20 разів перевищувала нормативний показник.

"Через високий вміст нітратів у колодязній воді в районах області постійно реєструються випадки отруєння нітратами дітей віком до трьох років: у 2013 році — 5 випадків, у 2014 році — 3 випадки, у 2015 році — 2 випадки. У 2016 році зареєстрований один випадок отруєння нітратами у Харківському районі, коли для приготування молочної суміші для харчування малюка використовувалась вода із колодязя, де вміст нітратів перевищував нормативний показник у 3,5 разів", - сказано в повідомленні.

При цьому експерти радять до того, як вживати колодязну воду чи використовувати її для приготування сумішей для дітей, провести лабораторні дослідження на вміст у ній нітратів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme