Розпочалася кампанія з декларування доходів, подолян запрошують в податкову

Потрібно задекларувати доходи за 2016 рік до початку травня

Розпочалася кампанія з декларування дохо…

Фіскальна служба запрошує подолян до участі у кампанії декларування отриманих доходів протягом 2016 року, повідомляє Depo.Хмельницький.

Головне управління ДФС у Хмельницькій області звертає увагу, що з 1 січня 2017 року розпочалася кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, а також можуть реалізувати право подати декларації для отримання податкової знижки.

Подолянам, котрі в минулому 2016 році отримували доходи, з яких не сплатили податок на доходи фізичних осіб, треба заповнити і подати до 1 травня 2017 року річну податкову декларацію до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації.

До доходів, які згідно законодавчих вимог підлягають обов’язковому декларуванню, належать: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо); спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи.

Щоб виконати свій  конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію громадянам треба звернутися в Центри обслуговування платників, або ж у відділеннях ОДПІ, що є у кожному з районних центрів.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme