На Харківщині засудили матір, яка кинула напризволяще своїх дітей

Поки жінка два тижні не з’являлася вдома, п’яний батько вбив одну з доньок

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури області, Чугуївський міський суд Харківської області задовольнив вимоги прокуратури та визнав винною 29-річну матір за фактом злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

За відомостями начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, жінці призначено покарання у вигляді 2,5 років позбавлення волі.

Трагедія трапилася у селищі Есхар. У квітні минулого року жінка після чергової сварки зі своїм чоловіком пішла з дому, залишивши на нього півторарічних доньок-близнят. Близько тижня вона не поверталася та ніяким чином не цікавилася долею своїх дітей, а батько пиячив.  Напившись вчергове, він "заспокоїв" одну із доньок, яка плакала, та ліг спати. Уранці маля не прокинулося. Фельдшер, якого викликали сусіди, констатував смерть дитини.

Другу дівчинку госпіталізували до медзакладу із чисельними захворюваннями.

Довідка Depo.Харків. У жовтні поточного року Чугуївський міський суд області визнав винним 44-річного батька дітей у вбивстві через необережність та злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ч.1 ст.119 та ст.166 КК України), та призначив покарання  у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Однак прокуратура не погодилася з занадто м'яким вироком та звернулася зі скаргою до апеляційного суду  з вимогою призначити чоловіку більш суворе покарання. Наразі апеляційна скарга знаходиться на розгляді суду.

Чоловіка та жінку позбавлили батьківських прав.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme